Unikt möte i dans mellan elever från Skärholmen och Stockholms innerstad

Barn möts, lär och utvecklas genom dansen. Under året dansar barn och unga på flera skolor i Stockholm minst en gång i veckan tack vare att de har dans på schemat.

Ett unikt möte i dans mellan elever från skolor i Skärholmen och Stockholms innerstad blir det på Nordiska museet på måndag den 16/12 när över 150 elever manifesterar dansens självklara plats på skolschemat. Barnen dansar in julen och får också möta musik framförd av konsertpianisten Roland Pöntinen.

”Att dansa tillsammans skapar förståelse, delaktighet, fantasi, självkänsla och lärande. Genom dansen får eleverna mötas över språkgränserna och uttrycka det som bara går att säga med dans”, säger Cecilia Björklund Dahlgren, verksamhetschef för Institutet Dans i skolan.

Intresset för dans på schemat ökar i hela landet. Enligt läroplanen ska skolan sträva efter att erbjuda alla elever fysisk aktivitet dagligen samt ge alla barn möjlighet till mötet med danskonsten och fantasin. Regeringens satsning Skapande skola ger stora möjligheter för elevernas eget skapande, bland annat genom dans i skolan. En ny lärarkategori - dansläraren tar nu plats i de svenska skolorna.

Plats/Tid: Nordiska museet 16/12 kl.14.00. Juldansen arrangeras av Institutet Dans i skolan.

Kontakt:
Cecilia Björklund Dahlgren, verksamhetschef, tel. 070-586 15 15, cecilia.dahlgren@dansiskolan.se

Etiketter: dansiskolan juldans