Dans i skolan-biennal 2014

Sveriges fjärde Dans i skolan-biennal i Skellefteå och Piteå 8-10 oktober Dans i skolan för alla!

Biennalen är en nationell mötesplats för danskonstnärer, lärare, rektorer, danslärare, forskare, beslutsfattare och näringslivet för inspiration, kunskapsutveckling och erfarenhetsutbyte.

Syftet med Dans i skolan-biennalen är

• att skapa en nationell mötesplats för elever, lärare, rektorer, forskare, danskonstnärer, beslutsfattare och näringsliv för inspiration och erfarenhetsutbyte
  • att synliggöra framgångsrik dans i skolan-verksamhet från förskola, grundskola, gymnasium till högskola och inspirera andra kommuner
  • att visa de konstnärliga processerna i mötet mellan danskonstnärer och skolelever bl.a. när franska koreografer arbetar med utgångspunkt i improvisation
  • att presentera Kulturrådets satsning ”Skapande skola” och dess betydelse för utvecklingen av dansen på skolschemat
  • att synliggöra samverkan mellan bredd och elit för att utveckla danskonsten med hjälp av internationella danskonstnärer.

Dans i skolan för alla!
Det är viktigt att med hjälp av Dans i skolan-biennalen synliggöra dansens självklara plats i skolan. Vi vill manifestera barns och ungas rätt till kultur, identitetsskapande och framtidstro och visa betydelsen av nationellt och internationellt samarbete.

Program
Vi bjuder på workshops, seminarier, föreställningar, samtal och överraskningar under våra tre dagar tillsammans. Biennalen innehåller bl.a. 28 workshops och seminarier från A-Ö.

Ladda ner programmet här.

Läs presentationer om några av de medverkande.

Våroffer – Åttioåtta tangenter, tjugo fingrar och en dansare

Tid & plats
Dans i skolan-biennalen äger rum i:

• Skellefteå på Nordanå Kulturcentrum
  • Piteå på Studio Acusticum och i Luleå tekniska universitets danslärarutbildnings danssalar, Snickargatan 22

Onsdag 8/10 kl. 10.30-21.00 (inklusive middag), Skellefteå
Torsdag 9/10 kl. 8.00–20.00 (inklusive middag), Piteå
Fredag 10/10 kl. 8.15–14.00 (inklusive lunch), Piteå

Anmälan är stängd. Antalet platser är begränsat, så först till kvarn gäller.
Senast den 1 oktober 2014 vill vi ha din anmälan. Anmälan är bindande men bekräftelse och faktura kan överlåtas till annan person.

Avgift
500 kr/dag alt. 1000 kr för två eller tre dagar. Avgiften inkluderar alla dagarnas seminarier, workshops, föreläsningar och föreställningar. Även lunch, middag och förfriskningar ingår.

Hotell & Resor
Förslag på hotell och vandrarhem till olika priser samt mer information om reseförslag finns här.

Om biennalen

I media

Flyers att sprida

Sprid informationen om Dans i skolan-biennalen i era nätverk!